Friss hírek

2009.04.06. 13:46

Meglepetéskoncerttel zárja az évadot a Zeneakadémia

<p>Áprilisban és májusban is folytatódik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alma Mater koncertsorozata. A közönség mások mellett, Bach János-passióját és Haydn műveket hallgathat meg a Zenekadémián. Május közepén az egyetem növendékei és tanárai egy nagyszabású fúvós meglepetéskoncerttel búcsúztatják a komolyzenei évadot - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget az intézmény sajtóosztálya.</p>

Április 8-án a közönség Vashegyi György vezényletével J. S. Bach János-passióját hallhatja az Alma Mater Zenekar, valamint a Zeneakadémia szólistáinak előadásában. Április 26-án a Zeneakadémia Kistermében horvát és magyar növendékek adnak elő kortárs és klasszikus műveket. A koncerten Hubay Jenő, Dubrovay László, Brahms, Chopin, Regondi, Swerts és Verdi művei csendülnek fel.

Április 28-án a Kisteremben a Zeneakadémia zongoraművész tanára, Lőte Enikő lép fel. A koncerten Schubert, Brahms, Beethoven és Weiner Leó művek hangoznak el. Az esten Lőte Enikő kamarapartnere Perényi Eszter hegedűművész.

Május 6-án az Alma Mater Zenekar Haydn C-dúr hegedűversenyét, g-moll Salve Regináját és 100. G-dúr "Katona" szimfóniáját adja elő Vashegyi György vezényletével. A koncert szólistája Tamsin Waley-Cohen brit hegedűművész lesz.

Május 13-án a Zeneakadémia diákjai és tanárai, Hábetler András bariton közreműködésével meglepetéskoncerttel zárják a 2008-2009-es zenei évadot. A hangversenyen mások mellett, Hidas Frigyes, Mozart és Muszorgszkij műveket hallgathat meg a közönség. Az est műsorvezetője Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!