Friss hírek

2009.04.29. 13:56

Megkezdődött a Tiszalökön lelőtt roma férfi temetése

<p>Több százan gyűltek össze szerdán délután a tiszalöki temetőben, hogy részt vegyenek az egy héttel ezelőtt lelőtt roma származású férfi temetésén. A szertartás valamivel egy óra után kezdődött.</p>

Elkezdődött a Tiszalökön lelőtt roma származású férfi gyászszertartása. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta, hogy Molnár Csaba kancelláriaminiszter, több SZDSZ-es képviselő, és Bencze József országos rendőrfőkapitány is részt vesz a temetésen. Bencze József a helyszínen azt mondta, hogy több száz embert hallgattak már ki a gyilkosság kapcsán, és az 50 milliós nyomravezetői díjra is érkezett már bejelentés. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem beszélhet.

A roma szervezetek képviselői közül többek közt Horváth Aladár és Kolompár Orbán is ellátogatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre.

Múlt hét szerdán, késő este lőtte le valaki a tiszalöki háza előtt az autójához tartó, éppen munkába induló roma férfit. Az egyik szomszéd egy fekete autót látott, amely a ház közelében megállt, majd lekapcsolt fényszórókkal várakozott. A járműből állítólag egy magas, nagydarab ember szállt ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!