Friss hírek

2009.04.22. 15:46

Meghalt egy férfi az orosz nagykövetségen - kizárták a bűncselekmény lehetőségét

<p>Öngyilkos lett a budapesti orosz nagykövetségen holtan talált férfi - ezt állapította meg az igazságügyi orvos-szakértői vélemény. Az alkalmazott holttestére kedden reggel találtak rá.</p>

Kedden délután, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügy kapcsán közleményt adott ki, melyben az állt, hogy nem sokkal reggel fél nyolc után az "Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségéről érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a követség egyik munkatársának holttestét találták meg a követséghez tartozó épület egyik helyiségében". A budapesti rendőrök a nagykövet engedélyével végrehajtották a helyszínelést a nagykövetség épületében.

Mint arról már a Független Hírügynökség beszámolt a haláleset után soron kívüli boncolást rendeltek el, az eredmény pedig 24 órán belül meg is született. Úgy tudni, a férfi egy késsel szíven szúrta magát, az orvosi szakvélemény szerint tehát kizárható, hogy bűncselekmény történt volna.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerda délutáni, szűkszavú közleménye szerint " a tegnap elvégzett igazságügyi boncolás nem állapított meg bűncselekményt az orosz diplomata halálával kapcsolatban, ezért a rendőrség a továbbiakban vizsgálatot nem folytat a haláleset miatt."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!