Friss hírek

2009.04.08. 15:34

Még mindig nem tájékoztattak az amerikai hatóságok az iraki áldozatról

<p>Még mindig nem erősítette meg hivatalosan az Egyesült Államok azt a hírt, hogy Irakban egy katonai támaszponton egy magyar állampolgár meghalt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Külügyminisztérium szerdán. Washington eddig semmilyen hivatalos tájékoztatást sem adott az ügyben, bár azt már a külügyi tárca többször kérte.</p>

Berta Krisztina, a Konzuli Főosztály vezetője kedden adott át egy emlékeztetőt a budapesti amerikai nagykövetség vezető konzuljának az ügyben. A találkozón azt kérték, hogy az amerikaiak intézkedjenek a lelőtt férfi holttestének mielőbbi hazahozatala érdekében. A vezető konzul akkor azt mondta, hogy készek a halálesetről a legrövidebb időn belül hivatalos úton értesíteni a Külügyminisztériumot, és azt is közölte, hogy igyekeznek mielőbb megszerezni az információkat az ügy körülményeiről, valamint a földi maradványok hazaszállításának időpontjáról - áll a közleményben.

Hétfőn derült ki, hogy halálos lövés ért egy magyar állampolgárt Irakban egy amerikai támaszponton. Az ügy részletei egyelőre nem ismertek, csupán annyit tudni, hogy a férfi egy magyarországi cég alkalmazásában állt és egy amerikai katona lőtte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!