Friss hírek

2009.04.16. 05:33

Mától nem lehet autóval behajtani Ferihegyen a 2-es terminál érkezési szintjére

<p>A ferihegyi repülőtér 2-es terminálépületének átalakítási munkálatai miatt csütörtöktől egészen 2010-ig lezárják az autósok elől a terminál érkezési szintjét. A BKV, Budapest Airport Minibusz járművei, a taxik és a BA területén üzemelő autókölcsönzők járművei továbbra is behajthatnak erre a szintre - közölte korábban a repteret üzemeltető cég.</p>

A felső indulási szint továbbra is nyitva áll a kocsik előtt, de a kevés parkolóhely miatt a BA azt tanácsolja, hogy a felső karéjt lehetőség szerint gyors ki- és beszállásra használják az utasok. Egy-két órás parkoláshoz a terminál előtti rövid távú parkolót javasolják. Egy vagy több napos parkoláshoz pedig a termináltól kissé távolabb fekvő, de alacsony árakat kínáló, hosszú távú parkolót ajánlják.

A Budapest Airport a következő években 261 millió eurót (azaz 65 milliárd forintot) fordít a ferihegyi repülőtér modernizálására. A fejlesztési program első fázisában épül meg a 2A és 2B terminált összekötő, új terminál épület. Az Égi Udvar (Sky Court) a 2-es terminál szíve lesz. 40 százalékkal nő a repülőtér check-in területe, 10 új jegykezelő pult nyílik, és 8 automata check-in szerkezetet létesít a BA. Ennek köszönhetően jelentősen csökken a várakozási idő, rövidülnek a sorok és a repülőtér még több járat egyidejű kiszolgálására lesz képes - közölte a BA.

A földszinti indulási oldalon boltok, a félemeleten pedig éttermek, kávézók és bárok széles választéka várja majd a vendégeket. A 2-es terminál kereskedelmi területe 40 ezer négyzetméterrel, a jelenlegi duplájára bővül - derül ki a közleményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!