Friss hírek

2009.04.23. 09:52

Mától láthatók Tony Curtis képei a Virág Judit Galériában

<p>A Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján - május 18-án - kalapács alá kerül Tony Curtis A macska és barátai című festménye. A festőként először bemutatkozó 84 éves filmszínész képeit csütörtöktől nézhetik meg a látogatók a budapesti kiállítóhelyen.</p>

Tony Curtis a 16. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként érkezett Budapestre. A színész önéletrajzi könyve - a Hollywood hercege - a könyvfesztiválra jelent meg magyarul. A filmsztár szombaton délután háromtól dedikálja kötetét a Millenáris Teátrumban.

A világhírű hollywood-i színésznek nem csak az önéletírását ismerheti meg a napokban a magyar közönség. A Virág Judit Galériában csaknem 60 képét állították ki. Tony Curtis virágcsendéletei és macskafigurái mellett, emberábrázolásait is megnézhetik az érdeklődők.

Tony Curtis festményei Las Vegastól, a londoni Harrods áruházig, Amsterdamtól most már Budapestig bejárták a világot. Az idős filmsztár a képei eladásából származó bevételt gyakran ajánlja fel karitatív célokra, így történik ez Budapesten is. A macska és barátai című festményének leütési összegét a magyarországi Mosoly Alapítvány javára ajánlotta fel. A kép 50 ezer forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján május 18-án.

Tony Curtis festményeinek budapesti tárlata április 30-ig tekinthető meg a Virág Judit Galériában (Falk Miksa utca 30).

Bővebb információ a kiállításról a: www.viragjuditgaleria.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!