Friss hírek

2009.04.11. 10:46

Magyarországon van az irakban lelőtt férfi holtteste

<p>Szombatra virradó éjszaka Magyarországra szállították az Irakban lelőtt nagyradai férfi holttestét. Bogdán Tibor földi maradványait egyelőre nem a szülőfalujába vitték, ahol várhatóan a temetés lesz, hanem egy nagykanizsai temetkezési vállalathoz - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bogdán János, a nagyradai Lungo Drom elnöke, az áldozat unokatestvére.</p>

Bogdán Tibor a Toifor alkalmazottjaként gépkocsivezető volt Irakban. Március 26-án - eddig nem ismert körülmények között - fejbe lőtte egy amerikai katona az iraki Tádzsi támaszponton. A katona ellen vádat emeltek, a holttestet pedig Washingtonba szállították a hatóságok. A boncolás megtörtént, a hazaszállítást a férfi munkaadója, a Toifor fizette. A temetés valószínűleg Nagyradán lesz.

Bogdán Tibor 36 éves volt. Legutóbb február 10-én utazott Irakba dolgozni, ez már a második civil kiküldetése volt ott. Korábban szerződéses katonaként Koszovóban is szolgált. A rokonok szerint több külföldi munkát nem vállalt volna, az utolsó irakit is csak azért, hogy nemrég vásárolt házát kifizethesse. Fél évet szeretett volna Irakban maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!