Friss hírek

2009.04.29. 13:52

Lufival figyelmeztették a hegyvidéki autósokat a gyalogosokra

<p>Lufival kampányoltak a XII. kerületben a biztonságos gyalogátkelőhelyekért szerda reggel. A hegyvidéki autósok egy léggömböt találtak az autójuk visszapillantó tükrén, amivel a kerület vezetői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy lassítsanak, illetve engedjék át a várakozó gyalogosokat a zebráknál. Az akció a ZebraFest elnevezésű programhoz kapcsolódik, amiben kifestett, műanyag zebrákat helyeznek az oktatási intézmények gyalogátkelőhelyeihez.</p>

A ZebraFestet Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezte, az első műanyag zebrákat pedig április 20-án helyezték el az utcákon. A kampány még március elején indult egy rajzpályázattal, a programban részt vevő intézmények az Iskola Zebráját keresték. A műanyag szobrok május 15-ig állnak majd a hegyvidéki oktatási intézmények gyalogátkelőhelyei mellett, a kiállított zebrákra pedig szavazni is lehet. Az akcióban a szobrok mellett a szervezők járműreklámokkal, poszterekkel, dekorált parkolóórákkal, újsághirdetésekkel, matricákkal, lufikkal és egy önálló weboldallal hívják fel az autósok figyelmét, hogy mindig lassítsanak a zebráknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!