Friss hírek

2009.04.09. 12:32

Lomtalanítás helyett szelektív hulladékgyűjtés Székesfehérváron

<p>Elmarad tavasszal a lomtalanítás Székesfehérváron, mert 500 millió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat a Városgondnokság. Az emberek vagy tartogatják őszig a kidobandó holmikat, vagy maguk viszik lerakókba. Az egyhetes felfordulással járó akciókat később teljesen el akarják hagyni, és inkább a szelektív hulladékgyűjtést terjesztik ki a megszokottnál többféle hulladékra.</p>

A lomtalanítás elsősorban pénzügyi okok miatt marad el a tavasszal, mivel egy alkalom körülbelül 30 millió forintba kerül.

A szemétszállításért a lakosok által fizetett pénzben nincs bent a lomtalanítás, ezt a Városgondnokság fizeti. Akinek szükséges lenne rá, az két szeméttelepre is ingyen rakhat le 4 köbméterig hulladékot - mondta a Független Hírügynökségnek Damsits László, az önkormányzat Környezetvédelmi és Kommunális Irodájának előadója.

Az egy hétig tartó felfordulás miatt a Városgondnokság végleg elhagyná a lomtalanítást, és tárgyalásokat kezdett a szemétszállítási rendszer átalakításáról a szemétszállító céggel. Nyártól már az összes családi házas övezetben házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó, az ősztől több héten át tartó zöldhulladék-gyűjtést pedig kiterjesztik más hulladékfajtákra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!