Friss hírek

2009.04.04. 13:52

Lezsák Sándor: a Nemzeti Fórum is az előrehozott választások mellett áll

<p>A Nemzeti Fórum elnöke szerint a társadalom többségének kell kikényszerítenie az előrehozott országgyűlési választásokat, ezért csatlakoznak a vasárnapra meghirdetett demonstrációhoz. Lezsák Sándor erről a Fórum szombati országos munkaértekezletén beszélt. A "Döntsön a nép!" elnevezésű megmozdulásra mindenkit várnak, aki felelősséget érez az országért - fogalmazott.</p>

Lezsák Sándor szerint Magyarországon a nemzeti önrendelkezés nem élvez politikai védettséget a tőkepiac térhódításával szemben. A magyar élet közösségi alapjainak és értékeinek megőrzésével szemben a nemzeti erők szervezett rombolása zajlik - mondta. Ebben a helyzetben a Nemzeti Fórum a Fidesszel megújítandó politikai együttműködésben látja esélyét annak, hogy a több mint két évtizeddel ezelőtt Lakiteleken megfogalmazott nemzeti törekvések megvalósuljanak - tette hozzá.

Az előrehozott választásokért kezdeményezett demonstrációt a Civil Összefogás Fórum rendezi vasárnap délután kettőkor a Hősök terén. Kelemen András, szervező a Független Hírügynökségnek elmondta: a rendőrségen 20 ezres létszámot jeleztek, de az eddigi érdeklődés alapján már biztos, hogy sokkal többen lesznek. A Döntsön a nép! címmel meghirdetett rendezvényen többek között felszólal Makovecz Imre, Jókai Anna, a Magosz vezetői és a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselői is.

Az előrehozott választásokért ezen kívül egy petíciót is megfogalmaznak a civilek. Ezt a szocialisták kongresszusán szeretnék átadni, valamint a köztársasági elnöknek is eljuttatnak egyet. Ebben arra kérik Sólyom Lászlót, hogy a Parlamentben erősítse meg azon véleményét, hogy a jelenlegi politikai helyzetben az előrehozott választásokat tartja az egyetlen célravezető megoldásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!