Friss hírek

2009.04.23. 12:36

Levél a miniszterelnöknek a magyar termékek védelméért

<p>A miniszterelnök együttműködését kéri a győri polgármester a magyar termékek védelme érdekében. Borkai Zsolt levélben fordult Bajnai Gordonhoz, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez. A győri polgármester még április elején írt alá egy megállapodást 4 helyi céggel a magyar ipar védelméért. A felhíváshoz azóta már több mint 67 vállalkozás csatlakozott. Javaslatuk szerint a közbeszerzési törvény módosításával javítanák a hazai cégek pályázási esélyeit.</p>

Borkai Zsolt, győri polgármester április elején a kisalföldi megyeszékhely négy nagy, hazai tulajdonú cégével közös megállapodást írt alá arról, hogy együttesen lépnek fel a kormánynál a magyar ipar védelmében. A kezdeményezéshez három hét alatt tucatszámra csatlakoztak új cégek, civil szervezetek és gazdasági érdekképviseletek. Az összefogás résztvevői szerint felhívásuk lényege, hogy a közbeszerzési törvény változásával a hazai cégek előnyt élvezzenek a pályázatok elbírálásakor.

Az aláírók úgy látják: minden hazai termékre költött pénz duplán megtérül, hiszen munkahelyeket lehet általa megőrizni, ami a segélyek iránti kisebb igény mellett a pótlólagos - szja, iparűzési és egyéb vállalati - adóbevételeket is biztosítja.

A kezdeményezéshez csatlakozó 67 cég, vállalkozás, civil szervezet és érdekképviselet felhatalmazásával Borkai Zsolt levelet írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek. "Kérjük őt is, hogy kormányzati szinten, országos szinten csatlakozzon ehhez a felhíváshoz, mert hisszük és bízunk benne, hogy csak közös erővel, széles gazdasági, társadalmi és politikai együttműködés eredményeként képes az ország újra fejlődő, sikeres pályára állni!" - mondta el Borkai Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!