Friss hírek

2009.04.07. 12:48

Lerombolták a jeruzsálemi bulldózeres támadó házát

<p>Az izraeli rendőrség kedden lerombolta annak a palesztin férfinak a házát, aki tavaly júliusban ámokfutásba kezdett egy bulldózerrel az izraeli fővárosban - közölte az izraeli rendőrség szóvivője. A harmincéves palesztin három embert ölt meg, és 45-öt megsebesített, mielőtt egy szolgálaton kívüli katona lelőtte.</p>

Husszán Dvajat Kelet-Jeruzsálemben álló házát bírósági döntés alapján rombolta le a rendőrség - mondta el Mickey Rosenfeld rendőrségi szóvivő. A lerombolásra ítélt házat körbezáró rendőrök egy csoportját megpróbálta egy palesztin autós elgázolni - írta a Háárec című izraeli lap Rosenfeldre hivatkozva. Az izraeli rendőrök megölték a férfit, aki három rendőrt sebesítet meg.

A ház lerombolását az elmúlt hónapban engedélyezte az izraeli legfelsőbb bíróság, elutasítva Dvajat családjának fellebbezését. Ehud Barak akkori védelmi miniszter a támadás után két nappal adott utasítást "terrorista házának lerombolásához szükséges előkészületek megtételére".

Az izraeli kormány szerint a házrombolások elrettentik a lehetséges támadókat - írta a Háárec.

Dvajat 2008 július 2-án kezdett ámokfutásba bulldózerével Jeruzsálem egyik legforgalmasabb útján. A férfi belerohant egy buszba, és több autót is fölborított. A támadásban három ember halt meg, és 45-en megsebesültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!