Friss hírek

2009.04.24. 13:38

Lemondásra szólították fel a önkormányzati minisztert a békési megyegyűlésen

<p>A Békés megyei önkormányzati képviselői posztjáról nem, tiszteletdíjáról viszont május elsejével lemondott Varga Zoltán, az új önkormányzati miniszter. A szocialista politikus nem jelent meg a pénteki megyegyűlésen, csak írásban nyilatkozott a bruttó 142 530 forintos tiszteletdíjról való lemondásáról. A frissen megválasztott önkormányzati minisztert lemondásra szólította fel egy fideszes politikus.</p>

A pénteki megyegyűlésről hiányzó Varga Zoltán több támadás is érte. Tolnai Péter fideszes megyegyűlési politikus lemondásra szólította fel a frissen megválasztott minisztert. Az önkormányzati minisztert egy 2005-ös kétegyházi belvíz beruházás miatt érte támadás. Varga Zoltán a megyegyűlés elnöke volt a beruházás idején, a pályázati pénzekből megvalósított projekt gesztora pedig a megyei önkormányzat volt.

A kétegyházi önkormányzat a beruházás után vitatta, hogy a pályázatban szereplő munkákat elvégezték volna, így nem fizetett ki 13 millió forint önrészt a megyének. 2006 után a megyegyűlés új, immár fideszes vezetése ezért beperelte a kétegyházi önkormányzatot. A falu első és másodfokon is vesztett, a szegedi ítélőtábla azonban ehéten szerdán végül mégis a kétegyházi önkormányzatnak adott igazat kimondva: nem bizonyított, hogy a mintegy 119 milliós beruházást valóban elvégezték a településen. A pályázati pénzt azonban a beruházás idején lehívták.

Tolnai Péter fideszes önkormányzati képviselő emiatt az ügy miatt szólította fel lemondásra a pénteki ülésről hiányzó Varga Zoltánt. Domokos László a megyegyűlés jelenlegi fideszes elnöke a közgyűlésen elmondta: tudomásuk van az ítéletről, bár azt írásban még nem kapták meg. Az ügyben azonban felülvizsgálati kérelem benyújtását tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!