Friss hírek

2009.04.22. 15:28

Leállt a termelés a pécsi Elcoteq egyik üzemében

<p>Leállt a termelés a pécsi Elcoteq egyik üzemében. Hét elejétől a három helyett csak két telephelyen működik az elektronikai termékeket gyártó cég. Újabb elbocsátásoktól azonban nem kell tartani. Az egyik üzem bezárására azért volt szükség, mert kevesebb lett a megrendelés. Ezeket pedig két üzemben is teljesíteni tudja a cég. A harmadik telephelyet jelenleg raktárként használják.</p>

A pécsi Elcoteq négyezer embernek ad jelenleg munkát. Tavaly még 5400 ember dolgozott a cégnél. Idén januárban azonban csoportos létszámcsökkentés indult Baranya megye legnagyobb foglalkoztatójánál. A cég saját alkalmazottjai közül megvált csaknem 250 dolgozótól, ennek ütemezését a társaság előre bejelentette a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pécsi kirendeltségén. Az első negyedévben a cég 900 fővel csökkentette a kölcsönzött munkaerő állományát is.

Az elbocsátásokra a megrendelések visszaesése miatt volt szükség. A vállalat a foglalkoztatottak létszámát a megrendelés mértékéhez igazította, így az a kezdetek óta változó volt. Tavaly szeptemberben az Elcoteq elnök-vezérigazgatója a magyarországi vállalat működésének tizedik évfordulója alkalmából Pécsre látogatott. Jouni Hartikainen akkor azt mondta, a finn elektronikai termékeket gyártó multinacionális vállalat hosszú távra tervez Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!