Friss hírek

2009.04.29. 20:41

LABDARÚGÁS - Berlusconi: "Ancelotti jövője a szezon végén dől el"

<p>Előfordulhat, hogy Carlo Ancelotti elhagyja Az AC Milan csapatát a szezon végén. Ezt az olasz klub elnöke, Silvio Berlusconi mondta a a Sky Sport24-nek. Berlusconi, aki egyben Olaszország miniszterelnöke is hozzátette: az edző sorsa majd a nyáron dől el és egyelőre nem keresik az utódját.</p>

Az utóbbi időben egyre többet foglalkozott a nemzetközi média az olasz tréner jövőjével, mivel a 49 éves szakembert hírbe hozták a Real Madriddal és a Chelsea-vel is, és ő maga beismerte: elkezdett angolul tanulni.

Ancelotti mindig azt mondta, hogy szeretne a Milannál marad, az együttes alelnöke, Adriano Galliani pedig sorozatosan azt hangoztatta, hogy az edző szerződése 2010 végéig szól. Berlusconi szerint azonban előfordulhat az is, hogy Ancelotti elhagyja a piros-feketéket az idei szezon végén.

"Nagyon kedvelem Carlot, és biztos vagyok benne, hogy az érzés kölcsönös" - mondta a miniszterelnök a Sky Sport24-nek. "Galliani ragaszkodik ahhoz, hogy az idény végén üljünk le Ancelottival, és az eredménytől függetlenül beszéljük meg, hogy együtt vagy külön folytatjuk-e" - magyarázta Berlusconi.

"Majd közösen eldöntjük, hogy mi a legjobb a Milan számára, de biztosíthatok mindenkit, egyelőre még nem keressük az utódját" - tette hozzá az elnök.

A Milan már 2004 óta nem nyerte meg a bajnokságot, és egy hónapja még úgy tűnt, erre idén sem lesz esélye, de az utóbbi fordulókban többször is megbotlott a listavezető Internazionale, így hét pontra olvadt a különbség a két csapat között. "A bajnoki cím? Álmodni szabad róla, de az élet sokszor szerte foszlatja az álmokat" - vélekedett Berlusconi.

"Számunkra idén a második hely is bőven elég. De ha az Inter megbotlik - amiben én nem nagyon bízom -, akkor mi mindent megteszünk majd a minél jobb eredményért" - zárta le mondandóját a Milan első embere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!