Friss hírek

2009.04.15. 14:39

LABDARÚGÁS - A német kapitány egy kiskaput meghagy Lehmannak

<p>Egyelőre nem tervez vele, de sérülés vagy formahanyatlás esetére meghagy egy kiskaput a rutinos Jens Lehmannak a német szövetségi kapitány, hogy a rutinos kapus a 2010-es világbajnokságon visszatérjen a válogatottba. Joachim Löw a német Bildnek hangsúlyozta, négy nagyon jó kapusa van a keretben, de megérti Lehmannt is, akit mindig becsvágyó, céltudatos kapusnak tartott.</p>

Löw közölte, megérti, hogy egy olyan törekvő kapus, mint Lehmann motivációt talál a 2010-es dél-afrikai világbajnokságban. De egyelőre négy olyan kapus van -Robert Enke (Hannover), Tim Wiese (Werder), René Adler (Leverkusen) és Manuel Neuer (Schalke) - van a keretben, akik az utóbbi időben jól teljesítettek és várható, hogy még tovább tudnak fejlődni. Ezért egyelőre Lehmann visszatérése nincs napirenden - mondta a német kapitány.

Löw elmondta, abból indul ki, hogy a helyzet nem változik, de mindig közbejöhet egy sérülés vagy formahanyatlás. A kiskapus azért nyitva hagyom Jens előtt - tette hozzá.

A kapusposztért harcoló négy játékos továbbra sem rajong a 39 éves Lehmann visszatéréséért. Főleg úgy, hogy a Stuttgart jelenlegi 1-ese azt mondta, nagy valószínűséggel azért lesz rá szükség a vb-n, mert a többiek egész egyszerűen rosszak.

A négy kapus legfiatalabbika, a 23 éves Schalke-kapus, Manuel Neuer egyelőre nem hagyja magát befolyásolni: "Mindenki azt mond, amit akar. Egy biztos, Németországnak soha nem volt gondja kapusposzton, és a 2010-es vb-n sem lesz."

A Bréma kapusa, Tim Wiese már konkrétabban fogalmazott. Kedden egyszer már közölte, hogy Lehmann egy kicsit túlértékeli magát, most pedig felhívta a figyelmet arra, hogy a válogatottól egyszer már elbúcsúzott kapus az utóbbi időben egyre gyakrabban már csak botrányaival hívja fel magára a figyelmet.

Jens Lehmann idén lesz 40 éves, eddig 61-szer játszott a német válogatottban. A 2008-as Európa-bajnokság után bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. A Stuttgarttal azonban 2009 áprilisában újabb egyéves szerződést írt alá, majd egy nappal később újra bejelentkezett a válogatottnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!