Friss hírek

2009.04.30. 13:28

Kriminálexpo - próbatárgyalás a szakkiállításon

<p>Próbatárgyalásos játékot is tartanak a szervezők a kedden kezdődő 17. Kriminálexpo kiállításon. A játékban sok éves tapasztalattal rendelkező jogászok szerepelnek majd bíróként, ügyészként és ügyvédként, de egyik sem azon az "oldalon" ahol a valóságban dolgozik. A vádlott Rudolf Péter lesz.</p>

Az Ügyészek Országos Egyesülete a Legfőbb Ügyészséggel összefogva 17. alkalommal rendezi meg a Kriminálexpo nemzetközi konferenciát és kiállítást. A rendezvény kedden kezdődik és csütörtökön ér véget. A Kriminálexpo fővédnöke Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke. A rendezvényt kedden reggel 9 órakor Kovács Tamás legfőbb ügyész nyitja meg a Hunguest Hotels Európa Kongresszusi Központban. A rendezvény és kiállítás mindenkinek ingyenes.

A Kriminálexpo vezető témája idén a korrupció elleni küzdelem lesz. Kiemelt figyelmet kap majd ezen kívül a hamisítások elleni harc, az élelmiszer- és gyógyszerhamisítások elleni védekezés. A rendezvényen helyet kap a közbiztonsági koferencia, de telekommunikációs, térfigyelő, kormányzati IT rendszerekkel, hatósági igazolványokkal foglalkozó tanácskozások is lesznek.Téma lesz még a drogprevenció, az áldozatsegítés, a büntetés-végrehajtás. A látogatók megtekinthetik a rendezvény témájához kapcsolódó szakmai kiállítást is.

A rendezvényen bemutatkozik a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet is, bemutatva az okiratok, a daktiloszkópia, a kábítószer és a DNS-profil vizsgálati területét.

Rudolf Péter színművészt pedig ezúttal vádlottként láthatják viszont az érdeklődők. Ő szerepel ugyanis a vádlottak padján a próbatárgyalásos játékban, amiben ismert jogi szakemberek vesznek majd részt bíróként, ügyészként és ügyvédként, csakhogy azzal ellentétes szerepkörben, mint ami a valóságos foglalkozásuk - tudatták közleményükben a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!