Friss hírek

2009.04.20. 11:09

Középiskolai felvételi - 95 százalék már az első körben bejutott

<p>A most iskolát váltó, csaknem százezer nyolcadik osztályos diák 95 százalékát már az "első körben" felvették valamelyik középfokú intézménybe. Akinek nem sikerült a felvételi vizsga, a május 4-én kezdődő rendkívüli felvételin juthat be valamelyik középiskolába. Ez összesen 5163 diákot érint; számukra a létszámukat többszörösen meghaladó üres férőhely áll rendelkezésre - közölte hétfőn az Oktatási Hivatal (OH).</p>

A most lezárult normál eljárás keretében 98 ezer 282 felvételizőből összesen 93 119 diákot vettek fel valamelyik középiskolába. 8 évfolyamos gimnáziumba ebből 3146-an, 6 évfolyamos gimnáziumba 4531-en kerültek be. Itt valamivel élesebb volt a verseny, de egy részükben így is van még üres hely, amit a pótfelvételizők betölthetnek. Az egyes iskolák által meghirdetett, üresen maradt férőhelyek listáját az eljárás kezdetéig az Oktatási Hivatal teszi majd közzé a honlapján (www.oh.gov.hu).

A továbbtanulásra jelentkezőket és általános iskolájukat az érintett középiskolák április 27-éig értesítik a felvételi döntésekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!