Friss hírek

2009.04.22. 17:33

Kormányszóvivő: Szabadabban fuvarozhatnak az unión belül a magyarok

<p>Május elsejétől az uniós tagországok fuvarozói is végezhetnek úgynevezett kabotázs szállításokat Magyarországon, a magyar szállítók pedig az uniós országokban - jelentette be a szerdai kormányülés után Budai Bernadett kormányszóvivő. Ez azt jelenti, hogy a jövőben például két német város között is fuvarozhatnak magyar sofőrök. A kormány döntött a közterület-felügyelet hatáskörének bővítéséről is.</p>

Az új szállítmányozási szabályok segítségével a magyarországi fuvarozók könnyebb helyzetbe kerülnek, hiszen májustól már nemcsak az egyre szűkülő hazai piacon vállalhatnak munkát - mondta a kormányszóvivő. Budai Bernadett szerint ezzel enyhülhet a válság miatt visszaeső belföldi kereslet. Az uniós fuvarozók eddig - magyar kérésre - nem végezhettek Magyarországon belüli szállításokat, ahogyan a magyar sofőrök sem a többi uniós tagállamon belül.

A kormány szerdai ülésén döntött a közterület-felügyelet hatáskörének bővítéséről, valamint a különböző őrszolgálatok, így a rendőrség, természetvédelmi és mezei őrszolgálat, a közterület-felügyelet, valamint a polgárőrség tevékenységének összehangolásáról is.
A közterület-felügyelet munkatársai a jövőben akár el is szállíthatják a tilosban parkoló gépjárműveket, de gumibotot és gázsprayt is használhatnak, ha életük vagy testi épségük veszélybe kerül - mondta a kormányszóvivő. A jármű elszállításáról sms-ben vagy e-mailben is értesíteni fogják a jövőben a tulajdonost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!