Friss hírek

2009.04.24. 12:44

Kormányszóvivő: Jogosan kapott a Jobbik alapítványa támogatást

<p>Törvény szerint járt a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítványnak a 25 millió forintos támogatás - reagált a kormányszóvivő Soltész Miklós kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki kijelentéseire. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a szocialisták a Jobbikot pénzelik ezzel. Budai Bernadett közölte: a választásokon minden 1 százalékot elért párt alapítványának jár ez a támogatás, így egyébként a KDNP pártalapítványának is.</p>

Egy 2003-ban hozott törvény mondja ki, hogy mindegyik, a választásokon 1 százalékot elérő pártnak és alapítványának jár támogatás. Tehát a Jobbik pártalapítványa, a Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítvány törvényesen kapta a 25 millió forintos összeget - jelentette ki Budai Bernadett. Hozzáfűzte: így egyébként a KDNP által alapított Barankovics István Alapítvány is hozzájutott ehhez a támogatáshoz. A Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítványt most jegyezték be, ezért kapta most meg a pénzt - mondta a kormányszóvivő.

Soltész Miklós pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén döntött arról, hogy a Jobbik pártalapítványát, a Magyar Igazságért és Jobb Magyarországért Alapítványt azonnali hatállyal 25 millió forinttal megtámogatja. Szerinte a szocialisták ezzel bebizonyították, hogy ők pénzelik a Jobbikot, és az ő hatalmi érdeküket szolgálja a párt fennmaradása. Arra az újságírói felvetésre pedig, hogy ez az összeg a Jobbiknak, mint egy százalékot elérő pártnak a törvény alapján járt, a KDNP-s politikus úgy reagált: azok a fogyatékos szervezetek, amelyeknek szintén törvényesen járna támogatás, még nem kaptak pénzt, ráadásul a Jobbiknak azonnali hatállyal fizetett a kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!