Friss hírek

2009.04.17. 11:53

KORCSOLYA: Több világversenyt is megpályáznak a korcsolyázók

<p>Több világversenyre is pályázik a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége (MOKSZ), köztük a műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra, valamint a gyorskorcsolya Európa- és világbajnokságra. A versenyek 2012-ben lennének, a MOKSZ már elküldte a pályázati anyagokat a Nemzetközi Szövetségnek (ISU).</p>

Sallak György, a MOKSZ főtitkára a Független Hírügynökségnek elmondta: Magyarország már évek óta nem rendezett igazán nagy világversenyt korcsolyában, utoljára 2004-ben tartották itt a műkorcsolya Európa-bajnokság küzdelmeit. A szövetség terveiben a műkorcsolya világbajnokság szerepel első helyen, másodikként pedig a gyorskorcsolya EB-t szeretnék Magyarországra hozni. A pályázatokat már leadták, az ISU várhatóan júniusban dönt a beadványokról.

A tervekben két helyszín szerepel: a Papp László Sportaréna 2004-ben már bizonyított, akkor teltház előtt rendezték a műkorcsolya EB-t. A gyorskorcsolyázóknak pedig a városligeti műjégpálya adhatna otthont, amelynek felújítása valószínűleg 2012-re elkészül. A gépházat már fel is újították, a következő lépés a csövek és a beton talapzat cseréje - mondta Sallak György.

A magyar versenyzőkről Sallak György elmondta: jelenleg az elsődleges cél a jövő évi, vancouveri olimpia, amelyre mind a négy olimpiai sportágban, műkorcsolyában, jégtáncban, rövidpályás, illetve hosszúpályás gyorskorcsolyában is kvalifikálni szeretnének sportolókat. A kijutás mellett pedig szeretnék megismételni a torinói olimpián elért bravúrt, vagyis pontokat szerezni a versenyeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!