Friss hírek

2009.04.30. 10:38

Kommandósok csaptak le két fegyverkereskedőre Budapesten

<p>Kommandósok csaptak le két fegyverkereskedőre egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában még kedden este. Azt már vizsgálják a nyomozók, hogy a lefoglalt puskákat korábban használták-e valamilyen bűncselekménynél.</p>

A rendőrök még kedden este az egyik fővárosi bevásárlóközpont parkolójában figyeltek fel két autóra és vezetőikre. Követték őket egy piacig, ahol a gyanús kocsik leparkoltak, a benne ülők pedig kiszálltak és kinyitották a csomagtartót. A rendőrök egy civil autóval lassan elhajtottak mellettük és ekkor látták, hogy a csomagtartóban egy távcsöves vadászpuska van. A nyomozók így akcióba léptek és elfogták a két férfit - számolt be csütörtök délelőtti közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A csomagtartóban ezután három vadászpuskát és csaknem száz lőszert találtak. A nyomozók feltételezései szerint a fegyvereket értékesíteni akarták. Azt már vizsgálják, hogy korábban használták-e valamilyen bűncselekményeknél azokat.

A 28 és 29 éves férfiakat közben őrizetbe vették több rendbeli lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!