Friss hírek

2009.04.07. 20:31

Kiugrott egy afgán a békéscsabai menekülttábor ablakán, huszonhét társa éhségsztrájkol

<p>Kiugrott a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomás egyik második emeleti szobájából egy afgán férfi hétfőn hajnalban. A 29 éves férfi a zuhanás következtében gerincsérülést szenvedett, illetve eltörte az egyik kezét és lábát is. A békéscsabai menekülttáborban 27 afgán kezdett hétfőn éhségsztrájkba - értesült a beol.hu internetes hírportál.</p>

Az afgán férfi akkor ugrott ki az ablakon, mikor közölték vele, hogy visszatoloncolják Görögországba és a rendőrök megpróbálták elvinni a befogadóállomásról. Huszonhét társa az éhségsztrájkot választotta, hogy elkerüljék a visszatoloncolást. Hétfő óta nem esznek és nem isznak.

Ördög István, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi igazgatója megerősítette a beol.hu információit. Az igazgató úgy nyilatkozott: mindenben szabályosan jártak el. A gyakorlat az, hogy mindig az utolsó pillanatban közlik a visszatoloncolás tényét, hogy a szökést elkerüljék. Az igazgató elmondta: az éhségsztrájkolók állandó orvosi felügyelet alatt állnak, a menekülttáborban fokozottan figyelnek rájuk. Egyelőre mindenki jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!