Friss hírek

2009.04.06. 13:12

Kikelet-akció a piacokon - 400 ezres bírság, 10 eljárás

<p>Négyszázezer forint bírságot szabtak ki az ellenőrök Budapest frekventáltabb piacain, szombaton. A vám- és pénzügyőrség járőrei a "Kikelet 2" akció keretében ellenőrizték az árusokat, hét helyen. Az akcióban a vámosokon kívül polgárőrök és az ÁNTSZ munkatársai is részt vettek, összesen 80-an.</p>

A büntetéseket az ÁNTSZ szakemberei szabták ki, úgynevezett közegészségügyi és kémiai terhelési bírságot szabtak ki csaknem 400 ezer forint értékben. A pénzügyőrök körülbelül 900 darab pólót, rövidnadrágot, tréningruhát és 2500 darab üres DVD-t és CD-t is lefoglaltak. Az ellenőrök ezen kívül 104 közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, többek közt késeket, dobócsillagokat, teleszkópos botot is elkoboztak.

A piacokon összesen 10 eljárást indítottak áruhamisítás és közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!