Friss hírek

2009.04.15. 18:50

KÉZILABDA - A Győr szerint műbalhé a Hypo feljelentése

<p>Nevetséges műbalhé a Hypo Niederösterreich próbálkozása, hogy eltiltassa Görbicz Anitát a vasárnapi Bajnokok Ligája visszavágóról - mondta a Független Hírügynökségnek Vanyus Attila, a Győri Audi ETO elnöke. A szabálykönyvben nincs olyan paragrafus, amely alapján utólag megbüntessenek valakit - főleg nem egy olyan szituációt követően, ahol a bírók ez ellenfelet látták szabálytalannak - tette hozzá.</p>

A Győri Audi ETO készül a hétvégi Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóra, a lányok nem foglalkoznak a Hypo panaszával, amivel egy állítólagos szándékos szabálytalanság miatt el akarják tiltatni Görbicz Anitát, a győriek irányítóját - mondta Vanyus Attila. Az egész ügy egyébként nevetséges műbalhé, amit Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere rendez, mert nem tudja elviselni, hogy van egy csapat, amelyik egy döntetlen közeli eredménnyel meg tudta szorítani együttesét - tette hozzá a győri elöljáró.

A vitatott szituációban egyébként a Győr javára ítéltek a bírók. Tóth Tímea, a Hypo átlövője pedig jól van - folytatta Vanyus Attila. Az elnök közölte, ő is össze tudna olyan jeleneteket vágni, ahol a Hypo-lányok keménykedtek - Tomori és Spiridon is megsérült a mérkőzésen - mondta. A klubelnök közölte: nem érti, az európai szövetség egyáltalán miért foglalkozik a Hypo beadványával.

A Győr fokozott biztonsággal készül a vasárnapi visszavágóra, a megszokottnál több rendőr és biztonsági őr ügyel majd a rendre és külön Gunnar Prokop biztonságára - mondta Vanyus Attila. A plusz intézkedések több százezer forintjába kerülnek a klubnak - tette hozzá.

Mint ismeretes, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) főtitkár-helyettese szerdán jelentette be, hogy a beküldött videóanyaggal együtt megvizsgálja az osztrák Hypo Niederösterreich panaszát, amelyben az ellenfél győrieknél játszó Görbicz Anita eltiltását kérik. Az osztrákok állítása szerint a vasárnapi Bajnokok Ligája elődöntő első félidejében a győri irányító szándékosan megütötte a Hypo magyar átlövőjét, Tóth Tímeát.

Az EHF első lépésben azt vizsgálja, a szabályok egyáltalán lehetővé teszik-e, hogy valakit egy ilyen panasz alapján tiltsanak el - mondta szerdán a szövetség főtitkár-helyettese. Alexander Toncourt közölte, ez vonatkozik a becsatolt videóbizonyítékra is, ott is meg kell nézniük, hogy a felvételek felhasználhatók-e az eljárásban. Ha nem, akkor az ügy nem kerül a versenybizottság elé - amelynek egyébként tagja a Hypo menedzsere, a panaszt benyújtó Gunnar Prokop is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!