Friss hírek

2009.04.10. 15:35

Kevesli a Kárpát utcai ingatlan kikiáltási árát az újlipótvárosi SZDSZ

<p>A XIII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a helyi SZDSZ, mert túl alacsonynak találják egy, árverésre kínált ingatlan kikiáltási árát. A szocialisták szerint, akiknek abszolút többsége van a kerületi testületben, a 115 ezer forintos négyzetméterenkénti ár megfelelő.</p>

Az újlipótvárosi Kárpát utca és Ipoly utca sarkán lévő ingatlanegyüttes árverésének újragondolását kérik a kerületi képviselőktől a helyi szabad demokraták - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a liberális párt kerületi elnöke. Szabadai Viktor szerint ugyanis a XIII. kerület utolsó nagyméretű, csaknem 2900 négyzetméteres ingatlanját túl alacsony áron kínálják eladásra. A politikus emlékeztetett rá, hogy a Váci út külső részén több mint 300 ezer forintos négyzetméterenkénti árért kelt el egy másik ingatlan, míg a sokkal jobb helyen fekvő belvárosi területet mindössze 115 ezer forintért kínálják eladásra.

Ezen a területen egy 25 méter magasságú épület emelhető, amelynek aljában egy 400 négyzetméteres orvosi rendelő épül. Az önkormányzat vállalta, hogy ez utóbbit négyzetméterenként 400 ezer forintért visszavásárolja. Ezzel azonban rosszul jár a kerület - mondta a szabad demokraták XIII. kerületi frakcióvezető-helyettese. Merker Dávid hozzátette: egyetlen képviselőről sem feltételezik, hogy tudatosan szeretné eltékozolni a kerület vagyonát, ezért arra kérik a képviselőket, hogy éljenek a lehetőséggel és ne értékesítsék ilyen áron ezt az ingatlant.

A rendkívüli ülés összehívását az indokolja, hogy az árverés április 23-án délelőtt lesz, míg a képviselők ugyanazon a napon, de csak délután üléseznek legközelebb. A rendkívüli képviselő-testületi ülést 6 munkanapon belül kell összehívnia a kerület polgármesterének. A liberálisok kezdeményezését több fideszes politikus is aláírta.

A pénteki sajtótájékoztatón megjelent a szocialisták helyi önkormányzati képviselője is, aki megfelelőnek nevezte a kikiáltási árat. Magos Péter szerint komplex fejlesztésről van szó, amihez egy mélygarázs és egy 3500 négyzetméteres közpark is tartozik. A nyílt árverésen jelentkezőnek ezeket is meg kell építenie. A képviselő hozzátette: a kikiáltási árat igazságügyi szakértő bevonásával állapították meg. Magos Péter szerint eddig csak a Fidesz ellenezte a kerületi fejlesztéseket, ám most már az SZDSZ is ezt teszi. A képviselő példaként az Újlipótvárosi Közösségi Ház fejlesztésnek SZDSZ-es elutasítását említette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!