Friss hírek

2009.04.23. 11:52

Készülnek az első vonatok Szolnokon- felavatták a Stadler üzemét

<p>Felavatták a Stadler szolnoki vasúti kocsigyártó üzemét csütörtökön. A svájci cég március elején szerezte meg a termelés beindításához szükséges utolsó engedélyeket, így az első alumínium kocsiszekrények hegesztése és festése már megkezdődött az üzemben. A szolnoki üzemben készülnek majd azoknak az elővárosi motorvonatoknak a kocsiszekrényei is, amelyeket a Magyar Államvasutak még 2007-ben rendelt meg. A svájci cég öt milliárd forintot ruházott be Szolnokon, az üzemet pedig egy további öt milliárdos beruházással bővítik majd év végéig.</p>

A járműgyártás az egyik kiemelt ágazat, amely kormányzati szintű támogatásban részesül - mondta a szolnoki üzem avatón Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, hangsúlyozva: a kormány több forrásból is támogatta a munkahelyteremtő beruházást.

A szolnoki beruházással Magyarország vasúti járműiparának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált a Stadler - mondta Peter Spuhler a csoport elnök-vezérigazgatója és egyben többségi tulajdonosa Szolnokon. A cég új üzeme 200 munkahelyet teremtett a városban, és évente több száz milliós helyi adóbevélt fizet majd. A gyár teljes kapacitása éves szinten 200 vasúti kocsiszekrény lesz, amelyből a MÁV-nak eladott 60 vonattal együtt már 515 darabot értékesítettek világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!