Friss hírek

2009.04.07. 13:55

KERÉKPÁR - Armstrongot bepanaszolta a francia antidopping ügynökség

<p>Panaszt tett Lance Armstrongra a francia antidopping ügynökség (AFLD). A dokumentumban, amelyet a Nemzetközi Kerékpárszövetséghez (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséghez (WADA) is elküldtek el, azt írják, Armstrong nem működött kellőképpen együtt, amikor az ellenőrök március 17-én egy franciaországi tréning során mintákat kértek tőle.</p>

A beadvány azt nem részletezi, hogy mit kifogásoltak az ellenőrök Armstrong viselkedésében, annyi biztos, hogy a szokásos vér-és vizeletmintán kívül ezúttal hajmintát is kértek a hétszeres Tour de France győztestől. Armstrong egy internetes közösségi oldalon azt írta az esettel kapcsolatban, hogy valóságos céltáblának érzi magát, hiszen amióta tavaly szeptemberben visszatért, az ominózus március 17-én már 24. alkalommal vitték doppingellenőrzésre.

Armstrong valószínűleg most sem a szokásos procedúra ellen tiltakozott, hanem azt sérelmezte, hogy hajmintát is kell adnia. A hajvizsgálat a francia jog szerint szabályos, de a WADA-nál jelenleg nem engedélyezett.

A francia antidopping ügynökség panaszbeadványa kapcsán most arra kíváncsi, hogy Armstrong magatartásával vétett-e a doppingszabályok ellen. A nemzetközi kerékpárszövetség máris közölte, mivel az ellenőrzést nem versenyen tartották, csak a WADA dönthet az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!