Friss hírek

2009.04.07. 12:58

Kékfény lámpa adományként a koraszülötteknek

<p>Kicsi, de annál hasznosabb az az úgynevezett kékfény lámpa, amelyet kedden vehetett át a győri kórház koraszülött osztálya. A készülék ára 1,2 millió forint és egy alapítvány adományozta az intézménynek.</p>

Egy úgynevezett kékfény lámpát vehetett át kedden délelőtt dr. Alexy Miklós főorvos, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülött osztályának főorvosa a győri Lions Alapítványtól. A készülék ára 1,244 millió forint. A műszert a kis súlyú babák kezelésénél alkalmazzák. A lámpán keresztül kék fényt juttatnak egy párnába, amelyre ráfektetik az újszülöttet. Azoknál a csecsemőknél alkalmazzák, aki sárgaságban szenvednek, ami különösen a koraszülötteknél lehet veszélyes. A túl magas bilirubin szint ugyanis agykárosodást okozhat. Mint azt Alexy főorvos elmondta, minél előbb el tudják kezdeni a kezelést, annál hatékonyabb, főleg az 1 kilós, vagy annál kisebb súlyú babák esetén.
A főorvos azt is hozzátette, hogy jelenleg 10 millió forint értékben vásárolnak inkubátorokat az osztály számára, de újabb 10 milliós beszerzésre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!