Friss hírek

2009.04.20. 12:33

Kaposvári börtönhalál: újabb börtönőrt gyanúsít az ügyészség - társaival együtt szabadlábon

<p>Újabb kaposvári börtönőrt gyanúsított meg a katonai ügyészség az év elején megvert majd később elhunyt fogvatartott ügyével kapcsolatban. A férfi a két korábban őrizetbe vett társával együtt szabadlábon védekezhet, a bíróság ugyanis nem rendelte el előzetes letartóztatásukat.</p>

A kaposvári börtön egyik újabb börtönőrét gyanúsította meg a Kaposvári Katonai Ügyészség azzal, hogy köze lehet egy fogvatartott megveréséhez. Korábban már két társát őrizetbe vették, így összesen már három gyanúsítottja van az ügynek.

A Somogy Megyei Bíróság hétfőn délelőtt tárgyalt előzetes letartóztatásukról, a tárgyaláson azonban mindhárom börtönőr lemondott szolgálati viszonyáról. Ezzel pedig megszűnt az az ok, ami miatt az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat. Mindhárman tehát szabadlábon védekezhetnek - mondta el a Független Hírügynökségnek Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészség szóvivője.

A börtönőrök ügye még január végén kezdődött. Akkor egy karádi férfit vittek a kaposvári börtönből a kaposvári kórházba. Ott kómába esett, majd néhány nap múlva meghalt. Kiderült: a férfit megverték. A katonai ügyészség ezt követően indított vizsgálatot, gyanújuk a kaposvári börtön őreire terelődött. Az intézmény parancsnoka akkor azt mondta, már hozzájuk is sérülésekkel került a férfi. Emiatt a rendőrség is belső vizsgálatot rendelt el, ám azt állapították meg, hogy náluk nem hibázott senki. Az ügyészség tovább vizsgálódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!