Friss hírek

2009.04.09. 15:21

Jogerős ítéletek az aszódi pénzszállító kirablásának ügyében

<p>Jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a 2003 tavaszán történt aszódi fegyveres pénzszállító rablás ügyében. Az ítélőtábla az egyik vádlottnál súlyosbította az ítéletet 9 és fél évről 11 évre. Három vádlottnál maradt a korábbi 11 és fél, 6 év 10 hónap és 13 évi fegyház. Hat vádlott esetében új eljárás lefolytatására kötelezték az első fokú bíróságot, így ellenük még nincs jogerős ítélet. Az ítélőtábla egyébként az első- másod- és tizedrendű vádlott korábbi ítéletét hagyta helyben és tizenegyed rendűnél súlyosbított.</p>

Mint ismert, 2003. május 12-én, az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót három álarcos rabló géppisztollyal és pisztollyal megtámadta, majd a trezorból elvittek egy 481 millió forintot tartalmazó faládát. A rablók profik voltak, de egyikük a helyszínen felejtette a mobilját. Egy hét múlva kommandósok vették körbe a rejtekhelyüket, az akció azonban kudarcba fulladt: a gyanúsítottak közül csak egy férfit sikerült elfogni. 2004. októberében Pilismaróton fogták el a második gyanúsítottat, 2005 májusban, Stuttgartban egy harmadikat, majd később Magyarországon a negyediket. A rablásban bűnsegédként többen is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!