Friss hírek

2009.04.02. 12:05

"Íme az ember!" - egy pápa arcai - mától a VAM Design Centerben

<p>II. János Pál halálának 4. évfordulóján nyílt fotókiállítás csütörtökön a VAM Design Centerben. A budapesti kiállítóhelyen látható nagyszabású tárlat válogatás Arturo Mari, a négy éve elhunyt egyházfő, személyi fotósának csaknem 200 képéből. A június 2-ig látogatható kiállítás képei az egykori pápa személyes pillanatait örökítette meg.</p>

II. János Pál pápa (Karol Józef Wojtyla) 1920-ban született. 1978-ban választották pápává. Több mint negyedszázados pápai tevékenységét végigkísérte a vallások közötti egyetértés elősegítése. Ennek jegyében kért bocsánatot a katolikus egyház múltbéli bűneiért. A béke híve volt. A világsajtó elkeresztelte "utazó pápának", több mint 100 külföldi utazást tett.
A harmadik leghosszabb ideig uralkodó pápa 2005. április 2-án hunyt el.

Életrazírói szerint az első lengyel származású pápa életét három kulcsszó határozta meg: szeretet, elfogadás és testvériség. Az "Íme az ember" című kiállítás látogatói megismerhetik II. János Pál sokféle arcát. Az érdeklődők láthatják például, amint felpróbálja Bono (a U2 énekese) napszemüvegét, kirándul a hegyek között, amikor a Dalai Lámával vagy éppen Fidel Castróval találkozik. A képek mellett, a pápa életnagyságú szobra, személyes tárgyai is helyet kaptak a kiállításon, így mások mellett, a síléce, a papi öltözete is látható.

Az "Íme az ember" - egy pápa arcai című tárlat a Mission is Possible - egyetemistákból álló - csoport szervezésében valósult meg a VAM Design Center több mint 1300 négyzetméteres kiállítóterében.

Bővebb információ a kiállításról a: www.imeazember.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!