Friss hírek

2009.04.17. 19:22

Hasüregi vérzése volt a G20-ak csúcsán meghalt tüntetőnek

<p>Szívinfarktus helyett hasüregi vérzés következtében halt meg az a tüntető, aki a G20-ak londoni csúcstalálkozója előtt halt meg, miután egy rendőr ellökte - jelentette be pénteken az áldozat családjának ügyvédje. A jogász szerint az újabb boncolás eredménye felveti annak lehetőségét, hogy a férfit bántalmazó rendőrt emberöléssel vádolják.</p>

Az április elsején, 47 éves korában elhunyt újságárusról, Ian Tomlinsonról a rendőrök előbb azt mondták, hogy a tüntetés idején a férfi eszméletlenül hevert a földön, ezért segítségül hívták őket. Ezzel szemben később két olyan amatőr felvétel is nyilvánosságra került, amely cáfolta a rendőrök állítását.

Egy videofelvétel képein az látható, amint egy rendőr előbb gumibottal üti a tüntetőt, majd a földre kényszeríti a férfit. Ez percekkel a halála előtt történt. A rendőrt azóta felfüggesztették állásából. Egy órával a halála előtt pedig egy olyan fotó készült Tomlinsonról, amin megpróbálja elállni a rohamrendőröket szállító gépjármű útját.

Korábban egyébként arról szóltak a hírek, hogy Tomlinson nem vett részt aktívan a tüntetésben, csak haza akart menni. Tomlinson állítólag hajléktalanszállón élt és alkoholproblémákkal küzdött - állítja a férfi 26 éves mostohafia.

Az újabb boncolás eredménye szerint a tüntető halálát belső, hasüregi vérzés okozta. Ezért az áldozat családjának ügyvédje szerint emberüléssel vádolhatják meg az ügyben érintett rendőrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!