Friss hírek

2009.04.07. 13:33

"Háló-mozi" program - nyolc év - 40 ezer diák

<p>A 2001-ben elindult "Háló-mozi"- program nyolc éve alatt 40 ezer diák és 1200 tanár vett részt a rendhagyó drogprevenciós "osztályfőnöki órákon". Az ingyenes drogmegelőző szolgáltatás keretében a középiskolások alkalmanként megnéznek egy dokumentumfilm- összeállítást majd elbeszélgetnek a témában járatos szakemberekkel. A "Háló-mozi" program a következő tanévben is folytatódik - tájékoztattak kedden Budapesten a szervezők.</p>

A "Háló-mozi" egy olyan középiskolásokat megszólító drogmegelőző program, melyet a szervezők "kihoztak" az iskolából, mondta el érdeklődésünkre Moldova Ágnes, a dokumentumfilmek szerkesztő-rendezője. Hetente négy alkalommal az Uránia Nemzeti Filmszínházban a diákok megnéznek egy húszperces dokumentum- és felvilágosító filmekből, reklámspotokból szerkesztett összeállítást, majd narkológiában járatos szakemberekkel és egy "talpra állt" drogbeteggel elbeszélgethetnek a témáról, tette hozzá a szerkesztő-rendező.

Moldova Ágnes hangsúlyozta: a "Háló-mozinak" nincs szüksége reklámra, mert híre kelt ezeknek a foglalkozásoknak. A szervezők szerint a filmeket bemutató és elemző program azért tud hatékonyan működni, mert a fiatalokhoz közel álló, nem szokványos taneszközt használ fel a probléma feldolgozására, kibeszélésére. A budapesti középiskolások mellett, a miskolci és az egri diákok néhány csoportja is részt vehetett már a programban - mondta el a dokumentumfilmes.

A másfél órás foglalkozásokat Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház Csortos termében tartják kedden és csütörtökön délelőttönként 9-és 11 órától.

Az ingyenes Háló-mozi" program működését a 2008/2009-es tanévben is a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Igazgatósága tette lehetővé.

Bővebb információ a programról a: www.szmm.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!