Friss hírek

2009.04.08. 12:08

Gfk: Az eszpresszó mindent visz

<p>Négy magyarból három rendszeresen fogyaszt kávét - áll a Gfk felmérésében. A 30 éven felüliek akár napi több csésze feketét is megisznak, a legnépszerűbb pedig hosszú ideje az eszpresszó.</p>

A lakosság 76 százaléka fogyaszt kávét - derül ki a fogyasztási szokásokat vizsgáló kutatásból. Tízből hatan napi egy, négyen pedig akár több csészével is elkortyolgatnak. A Gfk szerint a kor előrehaladtával nő a kávéfogyasztás is, a legszenvedélyesebb fogyasztók például a 40-60 évesek, de a 60 éven felüliek közel háromnegyede is legalább egy feketét megiszik naponta. Ezt nem befolyásolja az anyagi helyzet sem: a magas, közepes és kis jövedelemmel rendelkezők szokásai megegyeznek.

A magyarok kedvence továbbra is a rövid fekete, az idősek 70 százaléka például ezt fogyasztja. Jócskán lemaradva a capuccino következik a listán, ezt egyébként a fiatalok és a kisfogyaszók részesítik előnyben. A harmadik legnépszerűbb a tejeskávé, ami szintén a fiatalok körében kedvelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!