Friss hírek

2009.04.30. 19:58

Gálvölgyi János, Trunkó Barnabás és Fekete János kapta idén a Marton Frigyes-díjat

<p>Gálvölgyi János, Trunkó Barnabás és Fekete János, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke részesült ebben az évben Marton Frigyes-díjban. A "rádiókabaré atyja" emlékére alapított elismerést az idei díjazottak csütörtök este vehették át a budapesti Mikroszkóp Színpad előadásának szünetében.</p>

A Marton Frigyes emlékdíjat az Újbuda Baráti Kör Egyesülete alapította. Az elismerést olyan művészek, illetve közéleti személyiségek kapják, akik a társadalmi problémák iránt tanúsított empátiával, toleranciával, nagyfokú szolidaritással és a díj névadójához méltó humorral végzik tevékenységüket.

A Magyar Rádió kabarészínházának megalapítójáról, kétszeres Jászai Mari-díjas rendezőről, kiváló művészről, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatójáról elnevezett díjat 2005 óta ítélik oda.

A Marton Frigyes Díjat eddig Majláth Mikes László, Kaposi Miklós, Kolláth György, Marton Frigyesné, Sas József, Csala Zsuzsa és Kuncze Gábor vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!