Friss hírek

2009.04.23. 12:38

FORMA-1 - Az Aston Martin is csatlakozhat a Forma-1-hez

<p>A Lola és a USF1/USGPE után most az Aston Martin jelentette be, hogy elképzelhető, a 2010-es szezontól csatlakoznak a Forma-1-es világbajnoki sorozathoz.</p>

Mint ismeretes, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábban azt ígérte, hogy 2010-től kezdve bevezetik a 30 millió fontos költségvetési sapkát, ami sok autógyártó érdeklődésként felkeltette, mivel így megfizethetővé válna a sportág. Az Aston Martin elnöke, David Richards is ezzel magyarázza a nagymúltú cég érdeklődését.

Az új cégek csatlakozását elősegítheti, hogy Bernie Ecclestone azt szeretné, hogy hamarosan 26 csapatosra bővüljön a világbajnokság mezőnye.

"Ez a legalkalmasabb idő, hogy csatlakozzunk" - mondta Richards, aki már el is kezdett tárgyalni közel-keleti befektetőkkel, hogy elkezdjék megszervezni a csapatot, amely 140 fős lesz. "Egyelőre még semmi sincs eldöntve" - jelentette ki az Aston Martin első embere. "De a költségvetési sapka bevezetése sokat segíthet nekünk az elindulásban" - tette hozzá Richards.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!