Friss hírek

2009.04.07. 13:36

FORMA 1 - A maláj szervezők más időpontot szerettek volna

<p>A maláj rendezők jövőre korábban indítanák a futamot, mert azt mondják, egy kora délutáni időpontban kevesebb az esélye, hogy özönvízszerű felhőszakadás lepi meg a versenyt. A szervezők idén is három órával előbb szerették volna megrendezni a nagydíjat, ám a közvetítési jogokkal kereskedő cég nyomására a délutáni, monszunveszélyes időben startolt el a verseny, amit aztán végül az esőzés miatt félbe kellett szakítani, majd a sötétedés miatt már nem lehetett folytatni.</p>

Eddig helyi idő szerint délután kettőkor indult a futam. Idén először azonban a hatórás időeltolódás miatt a jogokkal kereskedő cég (FOM) délután ötre tetette át a rajtot, így az európai tévénézőknek nem kellett kora reggel felkelniük a futam miatt. Csakhogy ebben az időszakban szinte menetrendszerűen megérkezik az eső a dzsungelbe - az 56 körösre tervezett nagydíjat a 32. körben félbe kellett szakítani, a kényszerszünet alatt pedig besötétedett, így végleg le kellett fújni az eseményt.

A FOM egyébként Bernie Ecclestone cége, a Forma 1 mindenható ura korábban éjszakai futamot szeretett volna Szepangban, de a szervezők ebbe nem mentek bele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!