Friss hírek

2009.04.29. 12:07

Főiskolások segítenek a mozgáskorlátozottaknak

<p>Főiskolások segítségével teszik akadálymenetessé a győri Vastuskós házat, ahol a Munkácsy kiállítás látható. Az épületbe liftet nem lehetett beszerelni, ezért választották a nem mindennapi megoldást a szervezők. A mozgáskorlátozottak napján főiskolás fiatalemberek érkeznek a múzeumhoz, és ők segítik majd fel az emeltre a sérült látogatókat.</p>

A "Munkácsy-képek Amerikából" című kiállítás a győri Vastuskós házban látható. A képeket és relikviákat több szinten mutatják be. A mozgáskorlátozottaknak előírt lift 20 cm híján nem fért el a műemléki épületben, a hagyományosra pedig nem kaptak támogatást, ezért nem tudták akadálymenetessé tenni a Vastuskós házat a kiállítás szervezői. A problémát ezért úgy oldják meg, hogy a Nyugat-dunántúli Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Karának diákjai segítik fel az emeletre a mozgásukban korlátozott látogatókat.

Azt is tervezik, hogy minden szintre legalább egy összecsukható kerekes széket helyeznek el. A mozgáskorlátozottakat június 15-én, a Mozgáskorlátozottak Napján várják a kiállításra.
Csécs Teréz azt is elmondta, hogy nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a vakok és gyengénlátók is élvezhetik a kiállítást. Helyi szervezetük kérésére nekik is tartanak különleges tárlatvezetést, ahol egy szakember elmeséli nekik, hogy mit ábrázolnak a kiállított művek. Az igazgató helyettes hozzátette, hogy erre a programra a gyengénlátók mellett, teljesen vak emberek is jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!