Friss hírek

2009.04.23. 14:27

Fidesz: oszlassa fel magát a Heves megyei közgyűlés!

<p>A Heves megyei közgyűlés önfeloszlatását kezdeményezi a testület Fidesz-Polgári Frakciója az egri kórház körüli viharok miatt - nyilatkozta Sass Barna Attila megyei aljegyző a Független Hírügynökségnek.</p>

A megyei közgyűlés pénteki ülésén két sürgős napirendi témát javasol a jobboldali képviselőcsoport. Az egyik a HospInvest Zrt. közötti kórházi vagyonkezelői-működtetői szerződés felbontása. A másik a megyegyűlés feloszlatására vonatkozó indítvány.

A Polgári Frakció beadványa szerint a HospInvest csődje mélyítette a kórházi krízishelyzetet. A Fidesz úgy véli: az MSZP-vel szemben teljes a bizalomvesztés a megyében. A kórházi dolgozók végkielégítését az állam nem akarja, a HospInvest pedig nem tudja kifizetni. Ez okozza Heves megye költségvetésének megrendülését. Beadványukban azt írják, konkrét cselekvési tervük van a probléma megoldására, és a lakosság többségének bizalmát is élvezik.

Az indítvány elfogadásához 21 fős többségre lenne szükség, név szerinti szavazással - mondta el az aljegyző. Ha a testület az önfeloszlatás mellett dönt, három hónapon belül meg kell tartani az időközi választást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!