Friss hírek

2009.04.09. 12:35

Fidesz: miért költ a kormány 876 millió forintot a bukott miniszterelnök protokollkiadásaira?

<p>Írásbeli kérdéssel fordult csütörtökön Veres János pénzügyminiszterhez Szijjártó Péter a Fidesz elnöki kabinetének vezetője. Az ellenzéki politikus azt szeretné tudni, hogy miért döntött a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén arról, hogy 876 millió forintot juttat a Külügyminisztériumnak nagyrészt a miniszterelnök protokollkiadásaira?</p>

Szijjártó szerint felháborító, hogy "a bukott Gyurcsány-kormány még a szerdai hattyúdalakor sem bírta ki, hogy ne költse arcátlan módon az emberek pénzét. Miközben minden idők legbrutálisabb megszorító csomagjával akarják elvenni a pénzt az emberektől, saját luxusukra ezúttal sem szégyelltek százmilliókat költeni - éppen az emberek pénzéből. A bukott kormány utolsó ülésén tisztességtelen módon 876 millió forintot juttatott a külügynek, melyből javarészt a miniszterelnök protokollkiadásait akarják fedezni, valamint több százmillió jutott a Miniszterelnöki Hivatal teljesen felesleges médiakampányára is."

A Fidesz azt kérdezi Veres Jánostól, hogy "miért herdálták el tisztességtelen módon az emberek pénzét még bukásuk után is és nem tisztességtelen-e százmilliókat költeni miniszterelnöki protokollra és médiakampányra, miközben minden idők legbrutálisabb megszorító intézkedéseire készülnek?"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!