Friss hírek

2009.04.06. 12:42

Fidesz: Maffiaszerű működés látszik a Hospinvest körül

<p>Már-már maffiaszerű működés látszik a Hospinvest működése körül - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus hozzátette: el kell számolniuk azoknak, akik támogatták a befektetői csoport "előretörését". A Fidesz szerint vissza kell juttatni az egészségügyi intézményeket az önkormányzatokhoz, így újabb befektetők bevonását sem támogatják.</p>

Több százezer ember életét veszélyeztették azok, akik magánbefektetők üzemeltetésébe adták a kórházakat - mondta hétfőn Pesti Imre. A fideszes képviselő megdöbbentőnek nevezte, hogy mások mellett a kormány, sőt Gyurcsány Ferenc is támogatta a Hospinvest "gazdasági pilótajátékát".

Pesti Imre emlékeztetett rá, hogy a hatvani és a gyöngyösi kórház üzemeltetési jogának magánkézbe adása miatt mindkét - szocialista vezetésű - önkormányzatot elmarasztalták. Az egri kórház ügyében pedig a Nógrád Megyei Bíróság első fokon semmisnek mondta ki a Heves megyei önkormányzat és a Hospinvest között létrejött szerződést. Pesti Imre úgy fogalmazott, hogy "kipukkadt a szocialista mutyi lufi".

A több kórházat is üzemeltető Hospinvest múlt pénteken kért csődvédelmet, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította. Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke a Független Hírügynökségnek akkor azt mondta: a csődvédelem azt jelenti, hogy a cég többi pénzéhez már ne lehessen hozzáférni, illetve a csődvédelem alatt ne lehessen felszámolást kezdeményezni ellenük. Az elnök szerint a még meglévő pénzeikből folytatni tudják a betegellátást, és ha késve is, de a kórházi dolgozókat ki fogják fizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!