Friss hírek

2009.04.15. 17:44

Felfüggesztették az urán utáni kutatást Tolna megyében

<p>Felfüggesztette az uránérc utáni kutatásait az ausztrál WildHorse Energy Hungary Kft. Tolna megyében. Ez azt jelenti, hogy Bátaszéknél egyenlőre nem fúrnak, hanem az eddigi adatokat értékelik ki. Az ok a gazdasági válság.</p>

Csökkent az urán világpiaci ára a válság miatt, ezért a fúrások nagy kockázattal járnának. Jelenleg az eddig elvégzett fúrások adatait értékelik ki - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Zoltán, a WildHorse Energy Hungary Kft. vezető geológusa. Hozzátette: a próbafúrásokat bármikor folytatni tudják, kutatási engedélyük még csaknem másfél évig van. Az, hogy a kutatásokat pontosan mikor tudják újraindítani, az urán világpiaci árától és egyéb tényezőktől is függ. Erről az ausztrál anyacég dönt.

A WildHorse ausztrál tulajdonú cég. 2008. februárjában kezdtek el kutatni uránérc után Tolna és Baranya megyében. Elsősorban a 90-es évek közepéig működő mecseki uránbánya egykori telephelyeinek körzetében, Orfű, Abaliget, valamint Dinnyeberki és Bátaszék környékén terveztek próbafúrásokat. Akkor az urán világpiaci ára még jóval magasabb volt, mint most.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!