Friss hírek

2009.04.06. 14:34

Fejér megyében a sárbogárdi kistérségben a legmagasabb a munkanélküliek aránya

<p>Fejér megyében a munkanélküliség a sárbogárdi kistérségben a legmagasabb. A megyei átlag kétszerese, 22 százalék. Több mint kétezer ember vesztette el az állását a megyében a válság kezdete, tavaly október óta. A megszokott februári csúcs után, ebben az évben márciusban nőtt a munkanélküliség, és további növekedés várható, mert a nagy multicégektől ősszel és télen elbocsátott dolgozók közül sokan ezután válnak ténylegesen munkanélkülivé.</p>

A KSH március végi adatai szerint a sárbogárdi kistérségben 2048 a regisztrált munkanélküliek száma. Ez 97-tel több az előző havi, és 409-cel az előző évi adatokhoz képest. A nyáron további bejelentésekre lehet számítani, mert sokaknak a felmentési ideje még ezután jár le - mondta a Független Hírügynökségnek Simon Miklós, a regionális munkaügyi központ sárbogárdi kirendeltségének vezetője.

A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ tájékoztatása szerint Fejér megyében 2008. október elejétől 2009. március végéig 27 csoportos létszám-leépítés volt, 2092 embert bocsátottak el. Az egész közép-dunántúli régióban több mint hétezren kerültek utcára a válság óta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!