Friss hírek

2009.04.10. 09:42

ERZSÉBETVÁROSI INGATLANPANAMA - Hunvald György megkapja a párt leveleit

<p>Semmi akadálya annak, hogy eljusson az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald Györgyhöz az az újabb levél, amelyet az MSZP budapesti elnöksége és a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselői címeztek neki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Hunvald György a válaszadásban szabadkezet kapott az ügyészségtől, de, hogy él-e a lehetőséggel, nem tudni.</p>

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyészség még március 31-én, amikor megkapta az MSZP erre irányuló kérését, továbbította a levelet Hunvald Györgynek. Egyúttal írásban is felhatalmazást adott arra, hogy a politikus a párt vagy a közgyűlés leveleire választ adhasson. Fazekas Géza hozzátette, hogy a felhatalmazásra egyébként nem is lett volna szükség, a levelezés lebonyolítására a megbízott ügyvédnek is lehetősége van ugyanis.

A Független Hírügynökség csütörtökön számolt be arról, hogy az MSZP budapesti elnöksége és Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselői újabb levélben kérték Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő polgármesterét, mondjon le fővárosi önkormányzati képviselői mandátumártól. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke akkor azt mondta, hogy bíznak a képviselő ártatlanságában, ám a fővárosi költségvetés elfogadása érdekében mégis erre a lépésre kérik őt.

A fővárosi szocialista elnökség és a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői egy héttel ezelőtt már postáztak egy mostanival egyező tartalmú levelet Hunvald Györgyhöz, akit különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként, elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítanak. A gyanú lényege, hogy a polgármester tudott a kerületben zajló, ingatlaneladásokkal összefüggő csalásokról, és állítólag segített is bennük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!