Friss hírek

2009.04.03. 10:54

EP-választás: eddig 12 pártot vett nyilvántartásba az OVB

<p>Tizenkét pártot vett eddig nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) a június 7-én rendezendő EP-választásra. A parlamenti pártok közül az SZDSZ és az MDF eddig még nem jelezte részvételi szándékát a testület felé, de ezt május 8-ig még bármikor megteheti - mondta el a Független Hírügynökségnek Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője pénteken.</p>

Az OVB hétfői ülésén négy, csütörtöki ülésén pedig nyolc párt nyilvántartásba vételéről döntött. Eddig a Magyar Kommunista Munkáspárt, a Magyar Republikánus Politikai Párt, a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt, az MSZP, a Szociáldemokrata Párt, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egység Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyarországi Kisebbségek Pártja, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Magyar Szociális Párt, a Fidesz és a KDNP kérte a nyilvántartásba vételét; ez utóbbi kettő közös listát szeretne állítani.

Az ajánlószelvényeket és az értesítőket a több mint nyolcmillió választópolgárnak április 6-10-ig kell megkapnia. A választáson listát állítani akaró pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, a szelvények gyűjtését pedig az adatvédelmi biztosnál is be kell jelenteniük - mondta Rytkó Emília.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!