Friss hírek

2009.04.08. 12:03

Éhen pusztult állatok egy szarvasmarhatartó telepen Cegléd mellett

<p>Étlen-szomjan tartott és éhen pusztult állatokra bukkantak az ellenőrök Pest megyében szerda délelőtt Cegléd mellett, Bándűlőn. A tervek szerint hamarosan elkobozzák azokat az állatokat, amelyek életben vannak, az elhullottakat elszállítják. A telep tulajdonosát egyelőre nem találják.</p>

Popovics László Pest megyei főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szerda délelőtti ellenőrzéskor vették észre a telepen uralkodó tarthatatlan állapotokat. A telepet hivatalosan szarvasmarhák tartásához alakították ki, és így is jelentették be, de az állatokat a jelek szerint már jó ideje nem gondozták.

A főállatorvos hozzátette, hogy az épületek körül mindenfelé elhullott kecskék, birkák és tehenek tetemei fekszenek, azokat kutyák marcangolják. A farmon élelmet nem találtak, mint ahogy a tulajdonost sem sikerült még felkutatni.

Popovics László elmondta, hogy hamarosan elkobozzák az állatokat és intézkednek elhelyezésükről is, de ehhez még helyet kell találni. Az elhullott állatok elszállításáról is gondoskodni kell, a munkát hamarosan megszervezik az önkormányzat képviselőivel.

Az ellenőrök jegyzőkönyvet vettek fel a látottakról, és eljárást indítanak az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!