Friss hírek

2009.04.10. 11:15

Egyórás váraskozás Röszkén - estére akár négyórás is lehet

<p>Péntek reggel óta folyamatosan nő a forgalom a röszkei autópálya határátkelőn, most egy órát kell várakozni ott a kilépésre. A rendőrség szerint délután 2-3, este pedig akár négy órát is vesztegelniük kell azoknak, akik Szerbiába szeretnének átjutni. A húsvéti ünnepekre és tavaszi szabadságra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt nőtt meg a forgalom - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

A külföldieknek a tompai határátkelő felé érdemes kerülniük. A magyaroknak és a szerbeknek érdemes inkább a tiszaszigeti átkelőt használniuk, ahol most nem kell várni. A tiszaszigeti átkelőt csak magyar és szerb állampolgárok használhatják, reggel 8 és délután 4 óra között.

A húsvéti ünnepek miatt a román határszakaszon, Nagylaknál is lehet várakozás, de ez várhatóan nem lesz több fél óránál, a Románia uniós tagsága miatt egyszerűsített okmányellenőrzésnek köszönhetően. A gyorsabb határátlépés miatt a román és magyar állampolgárok használhatják a kiszombori határátkelőt is, reggel 8 és 16 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!