Friss hírek

2009.04.12. 18:56

Egyórás várakozás Rörszkénél - nagyobb torlódás várható

<p>Egyórás várakozásra számíthatnak vasárnap kora este azok a Magyarországra érkező autósok, akik Röszkénél lépik át a határt - mondta a Független Hírügynökségnek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A torlódás az éjszaka, illetve a hétfői nap folyamán valószínűleg tovább növekszik majd.</p>

Délután 5 órától kezdődően már egy órát kell várniuk azoknak, akik a röszkei határátkelőnél lépnek be az országba. A torlódások az elmúlt napokban főképp az ünnepek miatt hazautazó, illetve - jelen esetben - visszatérő, elsősorban szerb, ukrán és román vendégmunkások miatt alakultak ki a határátkelőnél. Akik otthon ünnepelték a húsvétot, még vasárnap, illetve hétfőn napközben visszatérnek, ezért várhatóan tovább nő majd a várakozási idő.

Szenti Szabolcs elmondta: az előző évekhez képest borult a papírforma, ugyanis a várt roham elmaradt. Azonban arra számítanak, hogy a következő napokban tovább nő a forgalom, elsősorban a belépő oldalon. Hozzátette: mivel jövő héten lesz a "szerb húsvét", a kifelé vezető forgalom is megnőhet. A rendőrség továbbra is azt javasolja, hogy az autósok a teljes kapacitáson működő tompai, illetve tiszaszigeti átkelőhelyeket vegyék igénybe, hogy elkerüljék a hosszas várakozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!