Friss hírek

2009.04.11. 19:06

Egymilliárd forinttal kevesebb jut a romatelepek felszámolására - RTL Híradó

<p>Gyakorlatilag leáll a romatelep- felszámolási program - tudta meg az RTL Híradó. A kormány a gazdasági válság miatt zárolt ugyanis a korábban erre előirányzott 1 milliárd 250 millió forintból egymilliárd forintot. A pénzt nem költik másra, de addig nem lehet felhasználni, amíg a kormány másként nem dönt - ez leghamarabb az év második felében várható.</p>

Víz és fűtés nélkül éltek családok Sóshartyánban. A település még 2007-ben nyert 41 millió forintot a putrik felszámolására. A viskókat ledózerolták, a benne élők házakba költözhettek. Akkor hat család jutott új otthonhoz. A romatelepek felszámolása most egy időre leáll, mert az erre szánt pénz nagy részét a gazdasági válság miatt zárolta a kormány.

Ürmös Andor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője elmondta: született egy olyan kormánydöntés, hogy minden minisztériumnak egy meghatározott összeget zárolnia kell, és ebbe került bele a romatelep felszámolási programra szánt pénz is. A szakember optimista, azt reméli, hogy az év második felében az egymilliárd forintos pályázatot kiírják.

2007-ben 660 millió, tavaly összesen 880 millió forintot költött a kormány a romatelepek felszámolására. Idén pedig 1 milliárd 250 millió forintot költöttek volna. Ebből a pénzből a zárolás után 250 millió forint marad, amire a tervek szerint egy hónapon belül lehet majd pályázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!